8 tipp egy igazán emlékezetes csapatépítő szervezéséhez

Ha megkapjuk egy csapatépítő program szervezésének a feladatát, az nagy kihívást jelent. Minél nagyobb létszámnak szervezünk, annál nehezebb megtalálni azt az utat, ami mindenki számára hasznos és szórakoztató lesz, de egy kis segítséggel és hozzáértéssel garantáljuk, hogy te leszel a cég hőse egy jól sikerült csapatépítő után.

1. A legfontosabb tanács: Kezd el a tervezést időben!

Egy csapatépítő program megszervezése számos tényezőn elcsúszhat. Hát ne adjunk lehetőséget erre! Számolj azokkal az emberekkel, akikkel egyeztetned kell és az átfutási idővel, amik minden válasz megszerzésének velejárói. 

Hidd el, minél hamarabb kezdesz neki a szervezésnek, annál sikeresebb programot tudsz majd összehozni, hisz több idő jut a részletekre.

2. Állíts össze egy listát azokról, akiket szeretnél meghívni!

Az egyik legfontosabb tényező a létszám. Egészen máshogy érdemes kezelni egy 20-30 fős társaságot, mint egy 100 fős csapatot. Más programok működnek és már a program céljának meghatározásához is nagy szükség van arra, hogy átlássuk, van-e egyáltalán lehetőségünk az adott cél elérésére az adott létszámra tervezve. 

3. Beszélgess a kollégákkal! 

Mérd fel, milyen programokon vettek részt korábban és mi az, ami tényleg érdekelné őket. 

Persze nem lesz mindenki egyformán lelkes ,de törekedhetünk rá, ha egy olyan programot választunk, amely során vannak választási lehetőségei a résztvevőknek. Háttérbe vonulhatnak ha épp ahhoz van kedvük, de a program bizonyos pontjain lehet, hogy épp ők tudnak majd jobban érvényesülni. Számos példát láttunk már erre is.

4. Határozd meg a csapatépítő program célját!

Van néhány alapkérdés, amit érdemes végiggondolnod ehhez: 

  1. Pontosan kiknek szervezzük a programot
  2. Miért szervezzük? Ünneplünk valamit, fejleszteni szeretnénk valamilyen készséget, vagy csak szerezni egy jó élményt és kötetlen formában kapcsolódni a kollégákkal
  3. Hol? Munkahelyen belül, településen belül, vagy elutaznánk valahova
  4. Mikor? Elsőkörben egy körülbelüli időpont is elég, pl.: augusztusban, így a lehetséges időjárási viszonyokat is számításba tudod venni és azt is látod, mennyi időd van a szervezésre

5. Egyeztess a költségkeretről!

Mielőtt felkérnénk valakit a program megvalósítására és belevágnánk a helyszín keresésbe, mindenképp egyeztessünk a rendelkezésre álló költségkeretről. Hidd el, sok munkát megspórolsz magadnak és másoknak is, ha eleve kizárod azokat a lehetőségeket, amelyek nem férnek bele a költségkeretbe.

6. Helyszín és dátum

A szervezés szempontjából szintén nagyon fontos legalább a dátumot előre tisztázni, de érdemes 2-3 opciót is meghatározni, hiszen akkor sokkal nagyobb valószínűséggel érhetitek el a lehető legjobb helyszínt a tervezett programhoz. 

7. Ha ez mind megvan, nézd meg, ki tudja neked megvalósítani

Ha megvannak az alapvető elképzeléseid arról, hogy mit szeretnétek és mi fér bele, nincs más dolgod, mint felkeresni valakit, aki a tapasztalatát felhasználva meg is tudja valósítani ezt nektek. Nézz körül, hogy kinek a programja áll hozzátok a legközelebb és akár többféle programról is kérj ajánlatot, hogy minél nagyobb eséllyel

megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet!

8. Végül pedig: Tegyétek félre a munkát és érezzétek nagyon jól magatokat! 🙂  

Ha tetszett a bejegyzés, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az ilyen és ehhez hasonló tartalmakról!

Scroll to Top

Nyerj egy csapatépítőt!

Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj egy 200.000 forintos csapatépítő kupont! A játékról bővebben itt olvashatsz.