Különleges évet zár a BlueBerry – Avagy hol olvashattatok rólunk idén

A korábbiaknál még eredményesebb évet zárhatunk, amiért nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akikkel a 2023-as évben együtt dolgozhattunk. Emellett idén is rengeteg felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak, de kik is teszik igazán különlegessé a csapatépítést számunkra? Hát ti, akik eljöttetek és velünk játszottatok. 

Számunkra a legfőbb cél, hogy minden egyes résztvevő lelkesedéssel gondoljon vissza a csapatépítőinkre. Ezért próbáljuk a lehető legváltozatosabb, legkreatívabb módon összeállítani a programjainkat.

A csapatépítés lényege

Mára egyre több munkáltató kezd ráérezni a csapatépítők valódi lényegére. Önmagában nem elég egy olyan napot szervezni, amit a kollégák munkavégzés nélkül tölthetnek el valahol, a csapatépítésnek szórakoztatónak és érdekesnek kell lennie, hogy a résztvevők valóban jól érezzék magukat és esetleg olyan új információkat tudjanak meg egymásról, amik a hétköznapokban esetleg fel sem merülnek. 

Májusban a HR Power és a Behaviour cikkeiben is olvashattatok arról, hogyan segít ebben a MONYO és a BlueBerry új közös programja, a „Legendás MONYOk és megfigyelésük”. 

A csapatépítők új szintje

Legendás MONYOk és megfigyelésük

Hogy mi is ez? Egy különleges kaland, a BlueBerry és a MONYO sörgyár közös szervezésében, mely során a legendás MONYO lények által elétek gördített próbákat kell kiállnotok. Megmutathatjátok, hogy együtt bármire képesek vagytok, akár még az igazán jó sör receptjére is fényt tudtok deríteni. Mindeközben persze végig kóstolhatjátok a legfinomabb söröket és kraft üdítőket, a próbák sikeres teljesítése után pedig egy egyedi sörgyár túrán is részt fogtok venni. A HR Portál és a We Love Budapest csapatai egyaránt megmérettettek, sikeresen kiállták a próbákat, majd írtak is egy-egy élménybeszámolót az átélt kalandokról:

„Befogadtak a MONYOk – élménydús csapatépítőn járt a HR Portál”

„Fedezd fel a legendás MONYO-kat! – A BlueBerry és a MONYO Brewing közös csapatépítőjén jártunk”

Miért fontos a kreatív csapatépítés a Z-generáció számára?

A Z-generációs munkavállalóknak időnként nagy elvárásai vannak, melyek talán csak látszólag azok. Ha egy kicsit mélyebbre ásunk és megnézzük, miért is alakultak ki ezek, rájöhetünk, hogy egy olyan bátor korosztály áll most előttünk, akik sokszor a korábbi generációkban is meglévő igényeket próbálják érvényesíteni a mai körülményekhez igazodva.

„A változás az élet rendje, haladni kell vele.” Ezzel mi is egyetértünk a BlueBerrynél, ezért próbálunk újabb és újabb kreatív csapatépítő ötletekkel előrukkolni. Erről ír kicsit bővebben a HR Power az „Egy csapatépítő, amely reagál a megváltozott munkavállalói igényekre” című cikkben:

Új év, új lehetőségek

Az idei évhez hasonlóan 2024-ben is rengeteg új kalandot tartogatunk számotokra.

Tartsatok velünk akkor is és játsszunk egy jót 2024-ben!

„Szuper lendület az új évre – Felejtsd el az unalmas karácsonyi vacsorát!” (HR Power)

Scroll to Top

Nyerj egy csapatépítőt!

Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj egy 200.000 forintos csapatépítő kupont! A játékról bővebben itt olvashatsz.